ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση, Συμβουλευτική, Μικροχρηματοδότηση από το “Aγροανέλιξη Β. Εύβοια”

Εκπαίδευση, Συμβουλευτική, Μικροχρηματοδότηση από το “Aγροανέλιξη Β. Εύβοια”

19.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροανέλιξη-Βόρεια Εύβοια» με στόχο να υποστηρίξει τη δημιουργία μεταποιημένων προϊόντων τροφίμων στην περιοχή της Β. Εύβοιας και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» προχωρά στην έναρξη συλλογής...

Read Full Article
Eυθυγραμμισμένη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας για την επισήμανση των τροφίμων

Eυθυγραμμισμένη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας για την επισήμανση των τροφίμων

18.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υποχρεωτική διατροφική επισήμανση των τροφίμων στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας (Front of PackNutritionLabelling = FOPNL), βρίσκεται υπό διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ορίζοντα το τέλος του 2022. Σ’ αυτό το πλαίσιο της νομοθετικής πρότασης, η Ελλάδα, η Ιταλία, η...

Read Full Article
Η αύξηση του κόστους ζωής μειώνει την κατανάλωση του κρέατος

Η αύξηση του κόστους ζωής μειώνει την κατανάλωση του κρέατος

18.07.2022 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η πτώση της κατανάλωσης κρέατος είναι μια αναπτυσσόμενη τάση από τους λεγόμενους «flexitarians», οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν το κρέας και να έχουν μια πιο πλούσια σε φυτά διατροφή. Αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύει περίπου 1 στους 5 καταναλωτές. Και ενώ...

Read Full Article
Σε ισχύ από 13/7 νέα συμφωνία για τις διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων

Σε ισχύ από 13/7 νέα συμφωνία για τις διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων

18.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου σε ΦΕΚ, τέθηκε σε ισχύ η αναθεωρημένη Συμφωνία για τις διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων και για τον ειδικό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιείται γι' αυτές. Η αναθεώρηση της διεθνούς Συμφωνίας, η οποία...

Read Full Article
Βραβείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το BIT-Eat

Βραβείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το BIT-Eat

18.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο 3ο βραβείο απέσπασε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Η συμμετοχή του Πανπιστημίου Θεσσαλίας αφορούσε το προϊόν «ΒIT-Eat». Το «BIT-Eat» είναι...

Read Full Article
Η Ελλάδα βασικός παραγωγός πρόβειου κρέατος στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα βασικός παραγωγός πρόβειου κρέατος στην Ε.Ε.

18.07.2022 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Ε.Ε. παρήγαγε συνολικά 97.000 τόνους πρόβειου κρέατος, μειωμένους κατά 3,7 % σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι οι μόνοι βασικοί παραγωγοί που έχουν...

Read Full Article
Το Nutri-Score επηρεάζει την κατανάλωση των προϊόντων

Το Nutri-Score επηρεάζει την κατανάλωση των προϊόντων

15.07.2022 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Αν και οι Γερμανοί φημίζονται για την προτίμησή τους στα αλλαντικά, εντούτοις έρχεται μια νέα εποχή που αντιστρέφει τα πράγματα, μια που οι κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για τους περισσότερους ανθρώπους όταν ψωνίζουν είδη διατροφής. Η Έκθεση...

Read Full Article
Σε εφαρμογή η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μετά το τέλος της υποβολής αιτήσεων

Σε εφαρμογή η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μετά το τέλος της υποβολής αιτήσεων

15.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

638.130 αιτήσεις υποβλήθηκαν  στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2022, μέσω της νέας πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, https://eae.opekepe.gov.gr/ που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στο Κυβερνητικό Νέφος και αφορά την Ενιαία Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) Ο αριθμός των αιτήσεων που...

Read Full Article
“Χωρίς αγρότες, χωρίς φαγητό”, διαδηλώνει η Ευρώπη

“Χωρίς αγρότες, χωρίς φαγητό”, διαδηλώνει η Ευρώπη

15.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθώς οι αγρότες στην Ολλανδία συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στις κυβερνητικές «πράσινες» πρωτοβουλίες που απειλούν να καταστρέψουν τη γεωργία και την παραγωγή τροφής εν γένει, προστίθενται τώρα και άλλοι αγρότες στην Πολωνία, τη Γερμανία και στην Ιταλία που αντιμετωπίζουν...

Read Full Article
Αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος κατά 17% την επόμενη δεκαετία

Αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος κατά 17% την επόμενη δεκαετία

15.07.2022 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Τα επόμενα δέκα χρόνια προβλέπεται να αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση χοιρινού κρέατος, έτσι ώστε θα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής αύξησης της κατανάλωσης κρέατος. Αν και οι αλλαγές στη διατροφή αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση θα ευνοήσει τα...

Read Full Article
SOS από τον ΕΦΕΤ για την υγεία από τα trans λιπαρά

SOS από τον ΕΦΕΤ για την υγεία από τα trans λιπαρά

14.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η νέα μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επιβεβαιώνει τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία από την κατανάλωση τροφίμων τα οποία περιέχουν trans λιπαρά οξέα, δεν είναι ακριβώς νέα είδηση, μια...

Read Full Article
Συνάντηση Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Χοιροτρόφων

Συνάντηση Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Χοιροτρόφων

14.07.2022 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τους προβληματισμούς των μελών της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος άκουσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των χοιροτρόφων και δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εγγράφως από...

Read Full Article
Banner