ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κρέας που τρώγαμε…

Το κρέας που τρώγαμε…

03.03.2023 |

Αν και κρεατοφάγος λαός οι Έλληνες, η μείωση της κατανάλωσής τους που ουσιαστικά ξεκίνησε κατά την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζεται ώς τις μέρες μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός τον τελευταίο χρόνο, η δυσβάσταχτη ακρίβεια και βεβαίως...

Read Full Article
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν επ’ αόριστον τις εισαγωγές βοοειδών από τη Βραζιλία, λόγω κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν επ’ αόριστον τις εισαγωγές βοοειδών από τη Βραζιλία, λόγω κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας

03.03.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβεβαιωμένο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (ΣΕΒ) σε βοοειδή εντοπίστηκε στη Βραζιλία, στα τέλη Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα η αμερικανική ένωση National Cattlemen’s Beef Association (NCBA) να αναστείλει τις εισαγωγές βόειου κρέατος από τη Βραζιλία, επ’ αόριστον. Μάλιστα, σε επιστολή προς τον υπουργό...

Read Full Article
Η νέα τάση των κιτ γευμάτων κερδίζει έδαφος

Η νέα τάση των κιτ γευμάτων κερδίζει έδαφος

02.03.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα προμαγειρεμένα φαγητά υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα στη ζωή μας, προσφέροντας ποικιλία και ευκολία στους καθημερινούς ρυθμούς ενός εργαζόμενου ατόμου. Η τελευταία τάση, όμως, είναι τα πακέτα γευμάτων ή αλλιώς κιτ που παραδίδονται έτοιμα προς κατανάλωση, προσθέτοντας και τον παράγοντα...

Read Full Article
Συνάντηση ΕΦΧΕ-ΥΠΑΑΤ για αλλαγή στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

Συνάντηση ΕΦΧΕ-ΥΠΑΑΤ για αλλαγή στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

02.03.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το γάλα και τα προϊόντα του έχουν απασχολήσει εδώ και αρκετούς μήνες τόσο τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, όσο και τους καταναλωτές. Εκπρόσωποι της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Ηλία Κοτόπουλο, είχαν συνάντηση χθες, 1/3/2023 με τον υπουργό...

Read Full Article
Σε έξαρση η πανώλη των χοίρων στη Γερμανία

Σε έξαρση η πανώλη των χοίρων στη Γερμανία

02.03.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι η 5η φορά που στο Βραδεμβούργο ανιχνεύεται ο ιός της πανώλης των χοίρων και μάλιστα σε οικόσιτους χοίρους αυτή τη φορά, σε μια μικρή φάρμα μόλις 11 ζώων.  Η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2021, ενώ τον Ιούλιο...

Read Full Article
Rabobank: Πτώση τιμών και εξασθένηση αγοραστικού ενδιαφέροντος βόειου κρέατος, για το 2023

Rabobank: Πτώση τιμών και εξασθένηση αγοραστικού ενδιαφέροντος βόειου κρέατος, για το 2023

01.03.2023 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το 2022, για την Ολλανδία, ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τις εξαγωγές βόειου κρέατος. Όμως, μια νέα έκθεση της Rabobank προβλέπει ότι το 2023 θα υπάρξει άμβλυνση του καταναλωτικού κλίματος καθώς και μειωμένες τιμές βόειου κρέατος. Η Global Beef Quarterly...

Read Full Article
Ν. Δημόπουλος: Μείωση του ΦΠΑ για άμβλυνση της ακρίβειας

Ν. Δημόπουλος: Μείωση του ΦΠΑ για άμβλυνση της ακρίβειας

01.03.2023 | ΘΕΜΑΤΑ

Οι διαρκείς ανατιμήσεις των προϊόντων διατροφής σε συνδυασμό με τη γενικευμένη ακρίβεια έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών που δηλώνουν ξεκάθαρα και με κάθε ευκαιρία την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους. Οι ιδιαίτερα αυξημένες τιμές του γάλακτος...

Read Full Article
Για το 2024 μετατίθεται η απόφαση για το Νutri-Score

Για το 2024 μετατίθεται η απόφαση για το Νutri-Score

28.02.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να προσπαθεί να υιοθετήσει μια ενιαία διατροφική ετικέτα για όλα τα τρόφιμα στην Ε.Ε. αν και η ιταλική κυβέρνηση και η βιομηχανία τροφίμων συνεχίζουν να αντιτίθενται σθεναρά σ’ αυτή την κίνηση. Η αντίθεση της Ιταλίας στο...

Read Full Article
Τα «παρεξηγημένα» αλλαντικά

Τα «παρεξηγημένα» αλλαντικά

28.02.2023 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Tα αλλαντικά έχουν ενοχοποιηθεί ως ανθυγιεινά τρόφιμα, εξαιτίας της επεξεργασίας τους, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με αυτό, καθώς υφίσταται διαφορά μεταξύ ενός «επεξεργασμένου» και ενός...

Read Full Article
Ιάκωβος Σαγιάς: 50 και πλέον χρόνια εμπειρίας στον εξοπλισμό του κρεοπωλείου

Ιάκωβος Σαγιάς: 50 και πλέον χρόνια εμπειρίας στον εξοπλισμό του κρεοπωλείου

26.02.2023 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μια συζήτηση με τον Ιάκωβο Σαγιά έχει πάντα ενδιαφέρον. Με παρουσία 50 και πλέον χρόνων στον χώρο του εξοπλισμού κρεοπωλείου, έχει συνεργαστεί με 2-3 γενιές επαγγελματιών και γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου περισσότερο από τον καθένα. Στη συνέντευξη που φιλοξενούμε...

Read Full Article
Μετατροπή απορριμμάτων τροφίμων σε πρωτεΐνη, δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση

Μετατροπή απορριμμάτων τροφίμων σε πρωτεΐνη, δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση

24.02.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα που διενεργήθηκε στο King's London College αναφέρει πως ο μετασχηματισμός των απορριμμάτων τροφίμων ο οποίος συντελείται χρησιμοποιώντας βιώσιμες τεχνολογίες θα μπορούσε να παράγει αρκετή πρωτεΐνη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Ερευνητές από τη Σχολή Φυσικών, Μαθηματικών &...

Read Full Article
«Ασημένιο» το Meat News στα βραβεία FEA 2023

«Ασημένιο» το Meat News στα βραβεία FEA 2023

23.02.2023 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το «ασημένιο» βραβείο στην κατηγορία Great food media performer έλαβε το Meat News, στην πρώτη διοργάνωση των Food Experts Award's - FEA 2023, τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που οργάνωσε το cibum*. Στα βραβεία...

Read Full Article