Έτοιμοι οι νέοι κανόνες για την αναγραφή προέλευσης στο προσυσκευασμένο κρέας

05 December 2013

Έτοιμες είναι πλέον οι εφαρμοστικές ρυθμίσεις για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1169/2011 σχετικά με το προσυσκευασμένο χοίρειο, αιγοπρόβειο και κρέας πουλερικών. Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Meat News που κυκλοφόρησε, μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες ρεπορτάζ με το τι συζητείται στην Ε.Ε., ποιες ανατροπές έρχονται και από πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους. Η αναγραφή της χώρας καταγωγής ή του τόπου προέλευσης συμπεριλαμβάνεται στις 12 ενδείξεις που γίνονται πλέον υποχρεωτικές για τα τρόφιμα.
Επίσης το Meat News ταξίδευσε στην Ολλανδία και τη Γερμανία κι επισκέφθηκε δυο από τις σημαντικότερες μονάδες της VION Food Group, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κρέατος της χώρας μας. Στο τεύχος που κυκλοφορεί δημοσιεύονται συνεντεύξεις με τον διευθυντή επικοινωνίας της VION Food Group, Marc van der Lee και τον επικεφαλής της VION Food Hellas, Στέφανο Ίσερη.
Ακόμα στο ίδιο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μια συνοπτική ανάλυση της αγοράς κρέατος στη γειτονική Βουλγαρία.
Και φυσικά όπως κάθε μήνα ειδήσεις, αναλύσεις, διεθνής ενημέρωση, συνεντεύξεις με στελέχη της αγοράς κρέατος, αλλά και προτάσεις για το γιορτινό στολισμό της βιτρίνας των καταστημάτων.
Το περιοδικό Μeat News, η ενημερωτική σελίδα στο διαδίκτυο www.meatnews.gr και το ηλεκτρονικό Meat Newsletter αποτελούν μια μοναδική επαγγελματική, έγκυρη και υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης για όσους ασχολούνται με το κρέας.

Αναλυτικότερα τα περιεχόμενα του τεύχους

MEAT NEWS_11

05 December 2013
Banner