171 εκατ. ευρώ ενίσχυση στη βιολογική κτηνοτροφία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

23 May 2022

171 εκατ. ευρώ ενίσχυση στη βιολογική κτηνοτροφία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Tη διάθεση πρόσθετων πόρων 171 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η βιολογική κτηνοτροφία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από τη Μαγνησία, όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια μονάδας παραγωγής βιολογικής φέτας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε έτοιμοι πια και έχουμε βρει τα σχετικά κονδύλια, ώστε να διαθέσουμε 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία. Θα ικανοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής».

Επιπλέον χρηματοδότηση "Ελλάδα 2.0"

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με πρόνοιες για επενδύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα, η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει 19,3 δισεκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την νέα προγραμματική περίοδο, διατηρώντας αμετάβλητη την κοινοτική στήριξη, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πόροι μειώθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα primeminister.gr.

Στην ίδια εκδήλωση, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς συμπλήρωσε: «Το ένα που είναι αναγκαίο και υπάρχει σήμερα είναι η ασφάλεια που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στις επενδύσεις, αλλά όχι μόνο στις μεγάλες, η προσοχή που δίνει, η στήριξη που προσφέρει, μέσα από πολλά προγράμματα, στον κάθε Έλληνα κτηνοτρόφο, στον κάθε Έλληνα αγρότη που θέλει να επενδύσει. … Μας ενδιαφέρει ο μόχθος του Έλληνα κτηνοτρόφου να έχει την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί».

Η νέα «πράσινη» μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας που εγκαινιάστηκε ανήκει στην εταιρεία «Κτηνοτροφική Μαγνησίας-Greek Family Farm». Η εταιρεία βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και ήδη έχει εξασφαλίσει το πρώτο «πράσινο» πιστοποιητικό ISO14064-1:2018.

23 May 2022
Banner
Banner