Η πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022

22 June 2022

Η πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022

Στα Χανιά, στις 20/6/22, πραγματοποιήθηκε και ολοκλήρωσε το έργο της η 11η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022, υπό την προεδρία του αρμόδιου γενικού γραμματέα κ. Δ. Οδ. Παπαγιαννίδη και παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Στύλιου.

Ο κ. Στύλιος στην ομιλία που εκφώνησε, αναφέρθηκε στις σημαντικές επιδόσεις του ΠΑΑ 2014-2022 αλλά και στη συμβολή του στην ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας, ειδικά υπό τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών. Επίσης, μίλησε για τις δράσεις που έχουν ενεργοποιηθεί, όπως τα μέτρα των Νέων Γεωργών, των Γεωργικών Συμβουλών, της Συνεργασίας για την προώθηση της Καινοτομίας, της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών, των μεγάλων δημοσίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών. Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντικότατα των σύγχρονων μεταρρυθμίσεων και πώς αυτές πρέπει να μεθοδευτούν ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου που το ΥΠΑΑΤ προωθεί μέσα από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027.

Ο κ. Δ. Οδ. Παπαγιαννίδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην πολύ καλή πρόοδο του ΠΑΑ, καθώς και σε βασικές προτεραιότητες της φετινής χρονιάς, οι οποίες αφορούν:

  • στην ανάγκη επιτάχυνσης της υλοποίησης των επενδυτικών κυρίως μέτρων του ΠΑΑ, 
  • στην ενεργοποίηση σημαντικών μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα για τον πρωτογενή μας τομέα, όπως οι Γεωργικοί Σύμβουλοι και η Συνεργασία για την προώθηση της καινοτομίας στη γεωργική πρακτική,
  • στο σχεδιασμό και ενεργοποίηση του πακέτου των νέων μέτρων και δράσεων του ΠΑΑ της μεταβατικής περιόδου 2021-2022 ύψους 2 δις ευρώ, ώστε και με την αξιοποίηση του εργαλείου της υπερδέσμευσης να εξασφαλιστεί η μη απώλεια πόρων στην τρέχουσα περίοδο και η ομαλή μετάβαση στη νέα.
22 June 2022
Banner
Banner